יום רביעי, 17 בפברואר 2016

פינוק מושלם לסופ"ש - Smoothie bowl

בימים שבהם יש לי אקסטרה זמן פנוי להשקיע בארוחת הבוקר, כלומר בסופ"שים, אני נהנית להכין לעצמי Smoothie bowl - שהפך לסוג של טרנד חם בעולם הקולינריה. מדובר במיקס בין ארוחת בוקר לשייק, מה שהופך את זה למזין ואפילו בריא, אך גם לטעים ומפנק במיוחד.

 היתרון הגדול בשייקים הוא היכולת לצרוך פירות מבלי לאבד את הערך התזונתי שלהם, אלמנט שנשמר גם כשמכינים קערה מלאה בכל טוב. בתקופה הזו של החורף כשיש הרבה פירות טעימים זמינים, אפשר להכין קערה כיפית במיוחד ואני ממליצה להצטייד בפירות קפואים (את שלי קניתי בטיב טעם) כדי להוסיף משהו אקסטרה לתפריט וגם כי לקנות אותם טריים זו אופציה הרבה יותר יקרה במחוזותינו ועל כן לא כל כך ריאלית.

מה שכיף ב-Smoothie bowl זה שאפשר לעשות מיקס של כל מיני פירות שאוהבים, אפשר לבחור שזה יהיה סמיך או דליל כמה שרוצים. הצעת ההגשה שמוגשת בפניכן היא זו שאני נהנית ממנה במיוחד אבל כאמור - אפשר לשנות, לשלב, להוסיף ולהוריד כמה שרוצים.

הסיבה שגם את שאר הפירות הטריים בחרתי להקפיא היא כי מדובר בטריק שעובד טוב יותר במיקסר: הרבה יותר קל לערבב רכיבים קפואים בצורה אחידה מאשר רכיבים טריים שכמעט תמיד יוצרים גושים בתערובת.

רכיבים

ארבעה תותים שהקפאתי לילה לפני
בננה שהקפאתי לילה לפני
כוס חלב סויה/ שקדים (אפשר גם מים במקום)

תוספות

פירות יער קפואים
חלווה או שוקולד מפורר
כף זרעי צ'יה (בריא ומזין!)
גרנולה (כמה שיותר אורגנית ונטולת תוספים, כך יותר טוב)

 מערבבים את התותים, הבננה וכוס החלב במיקסר עד שמקבלים תערובת אחידה, מעבירים הכל לקערה. מוספים לקערה את התוספות בכמות שנראית מתאימה לעין וחופרים פנימה!

הכנתי גם סרטון שמדגים בצורה מפורטת יותר את תהליך ההכנה:


 אם ניסיתן, טעמתן ואהבתן, מוזמנות לתייג fashiontailsmoothie# באינסטגרם! 

4 תגובות:

  1. היי לובה
    בהכנת מיץ, הסיבים התזונתיים שבפרי נהרסים וזה מגביר את יכולת הספיגה של הסוכר.

    השבמחק
  2. לובה הבנתי שברגע שאוכלים זרעי ציה מבלי לטחון אותם, זה רק סיבים אז זה יוצא כמו שנכנס, אין זה הנכון?
    ובאיזה חלב את משתמשת?
    ניסיתי את השקדים של תנובה ולא אהבתי
    לאחרונה יצא להם גם חלב אורז
    אבל הסויה ממש מוצלח

    השבמחק
    תשובות
    1. היי היי, לפי מיטב הבנתי וידיעתי, זרעי צ'יה שומרים על הערכים שלהם גם כשאוכלים אותם As is אבל אפשר להשרות אותם במים כמו עדשים ואפשר גם לטחון אותם כמו שהצעת. את חלב האורז החדש של תנובה לא אהבתי, אני אוהבת את חלב הסויה שלהם במתיקות מופחתת או את חלב השקדים של חברת ויטריז :)

      מחק
  3. הסרטונים שלך מהממים! ממש מתחברת לטעם שלך וההשקעה בפרטים הקטנים. כפית שפם הורסת!
    איזו גרנולה את משתמשת? הכנסתי כבר בננה ותותים למקפיא :)

    השבמחק

Template Design By Baby in Heels
Back to Top