יום שני, 8 בפברואר 2016

ולנטיינס פיקניק

בכל שנה בדיוק בתקופה הזו, אני שואלת את עצמי מה יחסי כלפי הולנטיינס דיי ומהרהרת בנושא.

בסופו של דבר אני תמיד מחליטה שלמרות כל הקונטציות המסחריות שנוצרו סביב יום הזה, מדובר ביום ככל הימים והוא ייראה בהתאם לאופן שבו תפעלו ומה שתעשו ממנו.

לכן בחרתי לספק הצעת הגשה לפיקניק נחמד, כאלטרנטיבה כיפית אך לא מסחרית ועם זאת עדיין רומנטית, כזו שתגרום לקדוש הנוצרי להתגאות בכן. מאחר שאנחנו בעיצומו של החורף ומאחר שאני לא בדיוק הטיפוס של לפרוש שמיכה ולהשתטח עליה, בחרתי באלטרנטיבה של שולחן עץ - ולמרבה המזל באזור הירקון יש בשפע כאלה.

מה כדאי לארוז ליום פיקניק חורפי:

- סנדביצ'ים, קינוחים קטנים (תמיד עדיף פירות), העיקר שזה יהיה פינגר פוד שאפשר לנשנש בקלות.
- מפיות וגם מגבונים.
- שמיכה להתעטף בה למקרה שיהיה קריר.
- אם מביאים אלכוהול, אז מוטב בבקבוקים אישיים, אם יש אפשרות להביא בקבוקי מים קטנים או בקבוקי סן פלגרינו קטנים, עדיף. הכל צריך להיות בגודל אישי למקסימום נוחות.
- בהנחה שאתם לא שם רק כדי לנשנש ולחזור הביתה, הביאו איתכן מגזינים, ספרים או אפילו משחקים.

 הכריך שמככב כאן בתמונות אגב, הוא כריך חביתת קמח חומוס, אחת מארוחות הבוקר הקלילות והנוחות ביותר להכנה שיש.

הכנת כריך חביתת חומוס:

כדי להכין כריך חביתת חומוס, צריך לערבב בקערה כוס קמח חומוס עם כוס מים (להוסיף בהדרגה). לאחר מכן יש להוסיף את הירקות שאתן אוהבות בחביתה שלכן, זה לגמרי פריסטייל ואני מוצאת שהכל הולך. הפעם הסתפקנו רק בבצל ירוק אבל זה רק כי הכריך עצמו היה מלא בכל טוב.

בשלב הזה צריך לתבל, גם כאן הכל הולך ואפשר להוסיף את התבלינים האהובים שלכן. אני מכורת קארי ולכן תיבלתי בקארי, מלח, פלפל ופפריקה.

טיפ: הדרך הכי טובה להגיע לחביתה יפה ושלמה, היא על ידי ערבוב כל המרכיבים של החביתה בקערה ורק אז להעביר אותם יחדיו למחבת ולא כמו שמקובל בבישול בדרך כלל: להוסיף מרכיבים באופן הדרגתי.

מעבירים את תכולת התערובת למחבת, מוסיפים קצת שמן, מניחים לחביתה להפוך למקשה אחת וכשהיא מתחילה לקבל גוון חום נחמד, מעבירים אותה לצד השני.

טיפ: הדרך הכי טובה להפוך את החביתה מבלי שתתפרק, היא להעביר אותה כפי שהיא, לצלחת שטוחה וגדולה בעלת קוטר מתאים ואז להפוך אותה בחזרה למחבת על צדה השני.

מניחים לתערובת לקבל גוון חום גם בצד השני וכשהיא מוכנה, זה הכל! כל התהליך דורש כמה דקות בלבד, זה הכי קליל שיש.

מעבירים את החביתה לתוך בגט, מוסיפים ירקות שאוהבים, טחינה ביתית, חרדל או כל דבר אחר שעושה לכן נעים בקיבה ויש לכן ארוחת בוקר לתפארת!

אבל עזבו את כל ענייני הפיקניק והלוגיסטיקה בצד לרגע. מבלי להישמע קיטשית מדי, הולנטיינס דיי זו הזדמנות מעולה להעריך את מי שיש לנו בבית וזה רלוונטי גם למי שגרה סולו, תחגגו את עצמכן! להעביר את החיים עם בן זוג או בת זוג זה כיף רק אם עובדים קשה על מערכת היחסים אך יש כל מיני צורות של אהבה בחיים שלנו ואני לגמרי בעד לחגוג ביום הזה לא משנה מה הסטטוס שלכן בחיי האהבה.

 ולסיום, הנה כמה תובנות על אהבה מאת האיש שאני אוהבת אבל גם אתן - הבלוגר המוכשר נתן שרגא. תודו שזה מרגש!

2 comments:

Template Design By Baby in Heels
Back to Top