יום שישי, 18 בדצמבר 2015

Foodie with a twist

אומרים שטבעונות זה אורח חיים סגפני.

 אומרים שמי ש*באמת* אוהב אוכל, לא יכול לעבור לטבעונות כי טבעונות כרוכה בויתורים גדולים מדי והרי זה בדיוק ההיפך מנהנתנות.



 אז אני *באמת* אוהבת אוכל ולמדתי לאהוב אותו מאז המעבר לטבעונות.

האם מדובר בפלא ואני למעשה יצור מוזר, בולסת להנאתי בעודי מוקפת באנשים שמנשנשים בעיקר זרעים ונבטוטים?

 לדעתי בכלל לא.

כל החיים הייתי אכלנית בררנית, Picky eater מה שנקרא. זה מפסיק להיות חינני בערך בגיל 3 אז להגיע לגיל דו ספרתי כשטרם התנסית בכל מיני מאכלים די בסיסיים - זה ממש מביך.

 כל מה שלא היה נראה לי - לא טעמתי. כל מיני טקסטורות שהיו נראות לי מוזרות, כל מיני מאכלים ממולאים - מבחינתי זה היה עולם זר.

 הייתי אוכלת פרגיות, שניצל, תפוחי אדמה, פיצה וזה היה בערך כל העולם הקולינרי שלי. לפרקים חייתי גם על סנדביצ'ים בעיקר, לא מתוך רצון כלשהו להוריד במשקל אלא נטו בגלל שהעצלנות והסגפנות שלי באכילה דאז הקצינה עוד.

 לעבור לטבעונות היה מבחינתי כאב ראש, מה אמורה לעשות מישהי שאוכלת שני מאכלים וחצי, כשגם אותם מאיימים לקחת לה?

אז התשובה היא שהאכלנית הבררנית הזו נזרקת למים העמוקים ומבינה שעם הגישה הזו היא לא תגיע רחוק ופלא שהיא מתפקדת כבר עכשיו. למדתי לבשל ברמה סבירה+, למדתי להכיר חומרי גלם חדשים, טעמתי מאכלים שלא ניסיתי מעולם.

 מבחינה קולינרית הרגשתי שנולדתי מחדש, כי בדיוק כמו שרואים פרצוף של ילד שמנסה לראשונה כל מיני מאכלים חדשים: מרים, חמוצים, מתוקים ולוקח לו רגע להבין מה הוא בכלל מרגיש לגבי זה ולוקח לטעם כמה שניות כדי ליצור דריסת רגל בזיכרון ובחושים שלו - כך זה קרה גם לי.

ממש התאהבתי באוכל והתאהבתי באכילה, אבל ממקום טוב, ממקום בריא, ממקום מודע לעצמו וגם ממקום שיש בו הרבה בחירה והרבה חמלה.

 הפכתי ל-Foodie טבעונית ואני ממש לא היחידה. אחת המטרות החשובות שלי בטבעונות הייתה להראות שזו לא הקרבה, זה לא ויתור, זו פשוט בחירה במשהו אחר.

 אנחנו תופסים אוכל כדבר נורא בסיסי  וברור שזה נכון, אבל הרבה מאכלים, טעמים, בישולים, חוויות קולינריות הן לא בסיסיות אלא הן בחירה שלנו. בפועל אנחנו מתעסקים באוכל הרבה יותר מכפי שאנחנו נדרשים וזה בסדר, כי זה כיף לנו אבל זה רק בא להראות שבסיסי וצורך להישרדות זה לא רק. העושר הזה, ההתעסקות הזו מאפשרים לנו מקום לתמרון ובמקום הזה אפשר גם לבחור בכל אורח חיים קולינרי שבו נרצה, זה רק עניין של השקפה.

 אז זו ההשקפה שלי ובחרתי לחלוק אותה איתכן, בתקווה שתקחו מזה משהו, לכל מקום שרק תרצו ואם במקרה זה יפגוש אתכן בעולם הטבעונות - אז עשיתי את שלי.

 כל התמונות תועדו במהלך סדנת צילום מזון של אפרת ליכטנשטט המדהימה, בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום?" במסגרת אירועי שלוש ארבע ומיותר לציין שנהניתי מכל הלב, עד הקיבה.

תגובה 1:

Template Design By Baby in Heels
Back to Top