יום חמישי, 23 בינואר 2014

טבעונית וטוב לה

לפני כמה ימים, אחת מהחברות בפייסבוק שלי הגיבה לתמונה נוספת שהעליתי מביקור במסעדה וציינה שאני הטבעונית הכי נהנית שראתה. לקחתי את התגובה הזו כמחמאה, משמח אותי שמרגישים עד כמה אני נהנית מהחיים ומאוכל בפרט.

תמיד שמח וצבעוני במטבח שלנו
למרות שתמיד הגדרתי את עצמי כבחורה נהנתנית, כזו שאוהבת לחיות טוב, אוהבת לבלות ולקנות, אני חושבת שדווקא התחום הקולינרי היה לוקה בחסר עד שהתחלתי את אחת ההרפתקאות המספקות בחיי. הפעם, ברשותכם, לא אדבר על הטבעונות כהחלטה מוסרית והומאנית, אני בטוחה ששמעתם את זה לא פעם- אלא על הסיפור האישי שלי, שמתוכו אני מסכמת את שנת טבעונות ראשונה.

מסעדות לא טבעוניות מקיימות עבורנו משתה מיוחד, כמו למשל באדורה
הזכרתי שהרגליי האכילה שלי היו בעבר קלוקלים. למרות שהייתי אוכלת כל בהגדרתי, אכלתי בצורה מאוד בררנית, ממש כמו ילדים קטנים: כל מה שהיה לא נראה לי סירבתי לנסות. לא אכלתי תבשילים, ממולאים והיו סוגים רבים של ירקות ופירות שסירבתי לטעום. התפריט שלי היה מאוד מצומצם למרות שהגעתי מבית שבו בישלו (ואכלו) הכל, סתם כי לא מצא חן בעיניי הרעיון לנסות דברים חדשים.

אפשר גם להכין שייקים טבעוניים ובריאים
דוגמא לארוחת בוקר מעולה: חלב שקדים/ אורז עם גרנולה ושיבולת שועל, פירות וסילאן
גם במסעדות לא הייתי הרפתקנית במיוחד וההזמנה הקבועה שלי הייתה המבורגר בשרי, מהסוג שגורם לך להרגיש מצוקה כשמסיימים לטרוף אותו אותו או פסטה מלאת שמנת, גבינה ופטריות. אולי לכם זה נשמע מעורר תיאבון, אבל אני לא ממש מתגעגעת לתחושה הזו של להיות מפוצצת עד כדי גועל.

ויש גם ארוחות ערב מעולות: לחם שחור עם ממרח פטרוזיליה ושום של מוטי שף, פרוסות אבוקדו ועגבניות שרי
נריץ קדימה לשלב שבו התחלתי להיות טבעונית. חששתי שאני דנה את עצמי לתפריט ירוק ודל- ולחיים שאין בהם הנאה מאוכל. לבשל לא היה באג'נדה שלי, תזונה מאוזנת לא הייתה קונספט שהייתי מודעת לו ופחדתי מאוד שלא אוכל להסתדר בלי כל אותם מוצרי החלב שאהבתי אהבת אמת. היום אני יכולה לספר לכן שאני בשלנית לא רעה, שאני אוכלת בחוץ, אבל אוכלת טוב ובריא- יותר מאשר בכל שנותיי כקרניבורית, התחלתי להתאמן באופן קבוע ואני מרגישה באופן כללי הרבה יותר בריאה.

המנה הטבעונית הטובה שאי פעם טעמתי- פאייה בקפה לואיז
ממש הנזיר שמכר את הפרארי שלו, נכון? אז ככה אני מרגישה, אבל זה לא שיום אחד קמתי ואמרתי "אני רוצה להיות בריאה וליהנות מהתהליך!", הצהרות כאלה פשוט לא עובדות. איך בכל זאת זה קרה? נחשפתי לכל מיני מתכונים, למדתי איך לצרוך את הברזל, החלבונים וכל הערכים הדרושים לי מן הצומח ובמקביל יותר ויותר מסעדות החלו להציע תפריטים טבעוניים בכל רחבי הארץ. עם השינוי בתזונה, הרגשתי שגם בא לי להפעיל את עצמי קצת, הרי הייתי אנטי ספורט במשך כל שנות חיי ובכושר גופני מביש. כבר חצי שנה חלפה מאז האימון הראשון שלי, אני ממשיכה להתמיד בזה מאז ובעיקר מרגישה טוב עם עצמי.

לוותר על גלידה? ממש לא חובה, וניליה הוסיפו גלידת קוקוס וחמאת בוטנים מ-ע-ו-ל-ה לתפריט
כשמדברים איתי על השינוי הזה בתזונה, מבחינתי זה לא ויתור, כי הרווחתי כל כך הרבה דברים במקום. אני מסרבת להיכנס לדיונים האם אנחנו קרניבורים מלידה והאם זה הטבע שלנו, כי היום בשנת 2014, אנחנו בוחרים מה יהיה הטבע שלנו בדיוק כמו שאנו עושים אינספור בחירות אחרות. במקום לאכול על אוטומט את אותם המאכלים אליהם הורגלנו מילדות, אני שואלת את עצמי מה אני מכניסה לגוף, מנין הוא הגיע, האם הוא באמת טעים ועד כמה הוא תורם לי.

והשוס האמיתי? פיצה טבעונית של דומינוס פיצה, הראשונים בעולם לצאת במהלך כזה.
אם כי, גם המנות שאני מכינה בבית הן לא רעות בכלל. הפכתי לאשפית המרקים!
לסיכום, אני משאירה אתכם עם ההרצאה של אורי שביט ב-TED. אל דאגה, לא יראו כאן חיות שחוטות או יינסו להמיר את דתכם. זו בסך הכל הרצאה קצרה, עניינית וברורה, שדנה בכל היתרונות השונים שהזכרתי כאן. אם יש לכם שאלות, אתם מוזמנים לפנות אליי במייל ואשמח לענות ולעזור בכל שאוכל. אז בתיאבון!

5 תגובות:

  1. אהיה תמציתית הפעם: כל הכבוד!

    השבמחק
  2. הפתעת אותי עכשיו. לא בגלל הטבעונות, אלא כי הייתי בטוחה שמא ומעולם היית בקטע של ספורט. אולי זה סתם כי את כל כך רזונת.

    השבמחק
    תשובות
    1. בריאות מעולם לא היה בראש שלי ובתוך זה כלול גם ספורט, ממש סלדתי מזה...עד עכשיו :)

      מחק
  3. אותו דבר אצלי בדיוק! הרומן שלי עם אוכל ממש התגבר כשנהייתי טבעונית. זה פשוט כיף!
    ואגב.... הגלידה של וניליה..... איזו מטורפת היא? יא אללה.

    השבמחק
  4. אמנם אני לא טבעונית וגם לא צמחונית אבל מאוד מתחברת למזון הזה. את מרק הכרובית וקרם קשיו שהעלת כאן כבר יצא לי להכין פעמיים ולא רק שהוא קל להכנה אלא גם באמת ממש ממש טעים.
    בוניליה טעמתי את גלידת עוגיות הלוטוס הטבעונית כי אני תמיד מעדיפה גלידות פרווה על פני חלביות (מתעכל יותר טוב בבטן).
    הממרחים של מוטי שף מעולים ויש לי באורח קבע 2 סוגי לפחות במקרר - בד"כ ממרח לימון כבוש וממרח זיתים שחורים.
    ולגבי קפה לואיז - אני גרה ברחוב שיש בו סניף של קפה לואיז ומכורה לאייסים הטבעיים שלהם (במיוחד לגזר-תפוז). מקום מושלם עם אוכל מושלם!

    השבמחק

Template Design By Baby in Heels
Back to Top