יום רביעי, 2 באוקטובר 2013

איי קרמבה!



הידע שלי באוכל מקסיקני זהה בערך לידע שלי במוסיקה המקומית, כלומר "היי, שמעתי שיר בספרדית ב'שובר שורות', נוסיף אותו לפוסט!" ובכל זאת, אמרתם אוכל מקסיקני- אמרתם לי תבשיל תפוחי אדמה עם שעועית, טורטיות, עגבניות והרבה אבוקדו- וזה בדיוק ההסבר לכל המנות הצבעוניות שאתם רואים כאן.

אז מה בתפריט?


צ'ילי קון קרנה, הגרסא הטבעונית. התוודעתי לפלא הזה עפ"י מתכון של מרינה, שהמליצה להחליף את הבשר מהתפריט המקורי בתפוחי אדמה. לכל מה שמרינה אומרת- אני מצייתת ובכלל, אני נהנית לעקוב אחרי כל ההרתפקאות הקולינריות שלה לאחרונה. אז אם גם אתם רוצים להיות קריפיים וסטוקרים כמוני, גשו הנה לקבלת המתכון.

משם אנחנו מדלגים לטורטיה, או במקרה שלי רצים אליה בהתלהבות. מי שמכיר אותי בחודשים האחרונים, כבר יודע שהטורטיה היא מוטיב מרכזי בחיי. מבחינתי אוכל מקבל תו תקן של אוכל, רק ברגע שאפשר להניח אותו על טורטיה, אחרת הקונספט שלו לא ממש מובן לי.


הפעם הכנתי כבסיס טחינה אדומה עם סלק עפ"י המתכון הזה, בנפרד טיגנתי סייטן יחד עם בצל ואחרי שהם השחימו קצת, הנחתי אותם מעל הטחינה, יחד עם עגבניה חתוכה לפרוסות ומעל כל זה הקיק הפרטי שלי- שמרי בירה (אפשר להשיג בחנות טבע, אבל ממש לא מאסט). מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך כמה דקות, רק כדי שהטורטיה תקבל גוון מעט מולאטי יותר..

כדי לחתום את החוויה הקולינארית הצבעונית הזו, הכנתי גם גוואקמולי עפ"י המתכון הזה, אני אישית ויתרתי על הצ'ילי עצמו (גם כי לא היה לי בבית וגם כי אני רוסיה, למען השם!) ו-וואללה! או הולה! קיבלנו ארוחה מקסיקנית נהדרת!


בעולם אידיאלי הייתי אמורה להוריד את הארוחה הזו עם כוסית מרגריטה, אבל אינני חיה בעולם אידיאלי אלא ברמת גן ולכן האלכוהול היחידי שהיה זמין הפעם היו הבירות שלי, אבל אני טוענת שאם מוסיפים לכל בירה מטריה צבעונית, היא הופכת פתאום לאקזוטית יותר.


Cheers! (או איך שאומרים את זה בספרדית).

8 תגובות:

  1. אלופה!! נראה מדהים!

    השבמחק
  2. השעה 10:20 בלילה וגרמת לי לחשק עז לצ'ילי בטורטיה עם גוואקמולי. תודה לובה, תודה.

    השבמחק
  3. מממ יאמ יאמ יאמ את עושה משלוחים??? אני עוד לא גיליתי את הסייטן, אולי הגיע הזמן? טופו עשה אותי חשדנית לתחליפים מוזרים..

    השבמחק
    תשובות
    1. סייטן הוא מעולה, אם את לא טיפוס של טופו אז יכול להיות שסייטן הוא האחד עבורך

      מחק
  4. פוסט נפלא! אני תמיד שמחה ללמוד מתכונים טבעוניים חדשים. היום הוא יום קציצות סייטן ברוטב עגבניות ואורז, אבל אולי ננסה מחר :)

    השבמחק
    תשובות
    1. אום נום נום, גם זה נשמע מעולה!

      מחק

Template Design By Baby in Heels
Back to Top