יום שני, 29 ביולי 2013

Sushi time!

מעולם לא טרחתי להכין סושי ותמיד כשחברים העלו תמונות של הסושי הביתי שלהם וגרמו לי לרייר על כל המקלדת, הייתי בטוחה שזו זכות השמורה לבשלנים כבדים בלבד. אז בשלנית כבדה אני לא, אבל אכלנית סושי דווקא כן ולכן היה זה בלתי נמנע שבאחד הימים אנסה להכין מנה כזו בעצמי.

מה אתם יודעים? זה הרבה יותר קל מכפי שציפיתי ואפילו לא דורש התעסקות רבה. ביום שבת החלטנו לארגן ארוחת צהריים נחמדה בסגנון אסייאתי, המבוססת על מתכון לסושי שנלקח מהבלוג הזה יחד עם נודלס שאילתרתי פחות או יותר על דעת עצמי.

כמה טיפים אם אתם טירונים כמוני:
  • וודאו שהידיים שלכם לחות כשאתם עובדים עם הסושי, במיוחד לקראת הסגירה של הרול. גם על הסכין להיות לחה.
  • את הירקות נסו לפזר לרוחב האצה, כמה סנטימטרים מהצד הקרוב אליכם, צמודים זה לזה.
  • פנו את קצה האצה הרחוק מכם משאריות אורז, כך שהאצה תוכל להידבק בסיום הגלגול וחתיכות האורז לא יפריעו.
כמובן ש-Practice makes perfection ובסיום ההכנות לובה- סאן ונתן- סאן הצליחו להכין את הרולים המושלמים, עגולים וצפופים בדיוק במידה הנכונה. מזל שהכנו כמות שהייתה מספיקה לגדוד חובב אוכל אסייאתי, היו לנו הרבה הזדמנויות להתאמן!


אין לי מתכון ספציפי עבור הכנת הנודלס כאמור, זה היה אלתור של הרגע. הכנתי את הנודלס בנפרד, זרקתי למחבת כמה מרכיבים שקניתי מראש: פלפלים, אגוזי קשיו, גזר ובצל ירוק, הקפצתי עם סויה ואז טיגנתי הכל ביחד עם הנודלס לכמה דקות וזה היה מוכן. קל, פשוט וטעים.


והחלק הכי טוב? הכל פה טבעוני.
הכלים היפים לסושי הם מסופי (נקנו בקולאז' סייל).

בתיאבון!

7 תגובות:

  1. נראה מצוין. בהשראתך, אני הולכת לגלגל הערב ספרינג רולז.

    השבמחק
  2. נראה טווווב! אני טבעונית מתחילה כך שאשמח לגלות פה גם מתכונים מדיי פעם! (:

    השבמחק
  3. חגיגה של צבעים סטייל ואסתטיקה והחלק הכי מזמין שזה טבעוני! (:

    השבמחק
  4. נראה מעולה. אחד הדברים הנחמדים בצימחונות זה שלא צריך לוותר על סושי

    השבמחק
  5. יאמי!! זה נראה מעורר תאבון....

    השבמחק
  6. הכל אצלך תמיד נראה כאילו יצא ממגזין עיצוב ולייפסטייל... מקסים!

    השבמחק

Template Design By Baby in Heels
Back to Top