יום ראשון, 10 בינואר 2010

שחיתות

כנראה שהייתי ממש רעבה כשקראתי את הפוסט האחרון של יוד, אחרת קשה להסביר מדוע כשהיא תיארה את הבישולים שלה בשבועות האחרונים דמיינתי סטייקים ובננות מעופפות מול העיניים (לא בהכרח בסדר הזה ).
החלטתי להכין ארוחה מפוארת כהפתעה לנתן ונעזרתי ביוד כמורת הדרך.
מה שמצחיק הוא, שעד לפני שנה התעצלתי להכין אפילו סנדביץ'. שכנעתי את עצמי שבישולים לא מיועדים לכל אחד וזה שימש לי תירוץ מושלם לא לנסות אפילו.
בחודשים האחרונים יש לי חשק לבשל ולנסות מתכונים חדשים, אלא שהפרמטר העיקרי שמגדיר את אופי הבישולים שלי הוא התקציב, מה שמשאיר לי מעט מאוד מקום לתמרון.
כך יוצא שאני מבשלת שבוע אחרי שבוע צלי עם תפו"א- התבשיל הזה כל כך מאוס בעיניי עד שאני לא מסוגלת בכלל להכניס אותו לפה ובפועל יוצא שאני מבשלת בעיקר לנתן.
מדי פעם אני מרשה לעצמי לחרוג מהתבנית הקבועה ולהשקיע במשהו קצת יותר מעניין, שגם אני ארצה לאכול.

אז הפעם את המוזה כאמור סיפקה לי יוד, והודעתי לה שאם הארוחה תתקבל באהדה היא לעד תהפוך להיות אלילת הבישולים שלי.
בסופו של דבר, מה שהתחיל כהפתעה קטנה הפך למגה הפתעה שגם אמא רצתה לבוא ולטעום, כך שיוצא שאני צריכה כעת להקים פסל קטן בדמותה של יוד אוחזת במיקסר ולהציב אותו על השיש במטבח.

אז מה בתפריט?

(פטריות שמפניון ובצל מטוגנים בחמאה)


אני מודה שההמבורגר נקנה תעשייתי ומוכן לחלוטין, התבססתי על כך שיוד קנתה בשר טחון ב-42 ש"ח שהספיק לארבע מנות, הוספתי לזה את ה-20% ייקור בנוהל של מגה בעיר והגעתי למסקנה שכבר יותר ישתלם לי לקנות משהו מוכן, גם אם זה יהיה טיפה פחות טעים.
כדי לכפר על זה, הכנתי תוספות של פטריות ובצל מוקפץ בחמאה עם גבינה צהובה ותוספת של פירה בצד. יצא טעים, ממש טעים.


הקינוח היה השוס האמיתי של הערב, ויאמר עליי שאני בכלל לא טיפוס של קינוחים (אלא אם כן הקינוח כולל בליסת כריות נוגט בכמויות מטרידות). זה מתכון ממש פשוט וקל להכנה והתוצאה מאוד טעימה-

מצרכים:

20 גרם חמאה
שלוש כפות סוכר
שלוש בננות
קינמון-אופציונלי (אני שכחתי להוסיף)

אופן ההכנה:

מתיכים את החמאה על מחבת חמה ומוסיפים שלוש כפות סוכר.
במידה ויש עודף סוכר או עודף חמאה, תמיד אפשר להוסיף ולאזן עם המצרך השני.
מניחים לחמאה ולסוכר להפוך לתערובת מעט שחומה ומוסיפים את חתיכות הבננה.
יוד המליצה לחתוך את החתיכות בגודל שונה כך שכל אחד מהם יטבל בצורה שונה בקרמל ויתקבל טעם
קצת שונה מחתיכה לחתיכה.
משאירים את הבננות עם הסוכר והחמאה למשך כ-8 דקות על האש, עד שהם משחימים ומקבלים גוון חום- זהוב.
מגישים עם גלידת וניל (אפשר גם גלידת וניל פצפוצים כמו במקרה שלי).
הוספתי גם קצפת ונגיעות שוקולד כדקורציה (במציאות זה נראה יותר פוטוגני) וזהו, הכל מוכן.
המון תודה ליוד על המתכונים ועל הנכונות לעזור לי במהלך היום.

אם אנחנו במוד ביתי, אז הנה כמה תמונות נחמדות של המשפחה:


(פרדי ממשיך לבדר אותנו עם כל הפוזות שלו)

(תינוקת שיק במחווה מתוקה לדוד סם)

אל תשכחו שההגרלה שלי ליריד מעצבי העיר נסגרת מחרתיים, אז כל מי שלא נרשם עדיין- זו ההזדמנות שלו.
שיהיה לכולנו המשך שבוע קליל ומהיר!

10 תגובות:

  1. מממ נראה טעים (:

    אפשר להרשם כאן?..
    אז
    נטלי חיון
    natalihayun1991@walla.com

    (:

    תודה רבה.

    השבמחק
  2. תקשיבי.. זה לא בסדר.. את ממש גרמת לי להזיל ריר על המקלדת :P
    בהחלט הולכת לנסות את זה מתישהו..

    השבמחק
  3. לפי מה שהבנתי את המומחית לשוק באשדוד וקפצתילבלוג של י' שקנתה מגפונים מהממים!!
    אני נסעתי לאשדוד במיוחד בשביל ביקור בשוק, זה רחוקקק ולא מצאתי כלום.

    איפה מצאתן אותן בדיוק?
    אולי הגיע הזמן לעוד טיול :-)

    השבמחק
  4. אני מתה עלייך. ממש ממש.
    זה מסכם הכי יפה את כל הצחקוקים שפלטתי במהלך קריאת הפוסט הזה.
    תודה.

    השבמחק
  5. וואו, זו פעם ראשונה שיכולות הבישול שלי (ויכולת בחירת ההמבורגרים שלי מהמקפיא) D: גורמת לאנשים להזיל ריר, מגניב!
    אודליה- זה נורא תלוי איפה חיפשת, בשוק עצמו גם אני לא מצאתי כלום אלא רק בירידים בעלייה מהים, זה גם תלוי כמה סיכוי את מוכנה לתת לבגדים שיש להם "פוטנציאל" אבל הם לא בהכרח יפים על הקולב..שווה לתת עוד חיפוש.
    יוד- אני מתפללת לפסל בדמותך as we speak.
    נאה לך המיקסר!

    השבמחק
  6. אני לגמרי הולכת לנסות את הבננות המטוגנות האלה, נראה ממש טוב וקל!
    אפילו למטבחפובית כמוני זה פשוט :)

    השבמחק
  7. בלונדי- זה ממש פשוט, וזה גם קינוח מושלם לאורחים כי זה מהיר, נוח וזול.

    השבמחק
  8. אני רואה כאן המבורגר עם גבינה?
    קשה לי להבין איך זה טעים אבל תהני חח :)

    השבמחק
  9. למען הסר ספק:
    המבורגר עם גבינה זה לא טעים,
    זה סופר טעים!

    השבמחק

Template Design By Baby in Heels
Back to Top